Gastroenterologi

 Helicobacter pylori er en gram-negativ bakterie som kan findes i mavesækken.
Symptomerne på infektion med Helicobacter Pylori kan være i form af dyspeptiske gener (kvalme, opkastning, tidlig mæthedsfornemmelse, nedsat appetit, halsbrand, sure opstød eller oppustethed), gastritis eller mavesår. Af patienter med disse symptomer har ca 30% infektion med Helicobacter Pylori.

I den vestlige verden er ca. 30% af befolkningen inficeret. I udviklingslande er forekomsten op til 80%. Helicobacter Pylori blev opdaget i 1982 og har revolutioneret behandlingen af patienter med dyspeptiske gener da man nu behandler med en kortvarig antibiotika kur frem for livslang behandling med syreneutraliserende medicin.

Det er vigtigt at behandle patienter med Helicobacter Pylori infektion da denne kan være årsag til udvikling af mavesår, sår på tolvfingertarmen samt ventrikelcancer.

FAN

FAN
Helicobacter Pylori pusteprøvediagnostik foregår ved, at man drikker en væske, som er tilsat et ikke-radioaktivt C13 mærket Urea. Dette spaltes af Hp-bakterien i mavesækken hvorved der dannes kuldioxid, som indeholder det C13-mærkede kulstof.

Kuldioxid passerer over i blodet og udåndes gennem lungerne. Ved at opsamle udåndingsluften og analyser denne i et infrarødt spektrometer, HeliFAN eller FANci, kan man med sikkerhed sige om patienten har denne infektion.

Læs mere på FAN’s hjemmeside…

Infai

leverandør_billede
Helicobacter Breath Test Infai. Pusteprøvekittet til brug ved opsamling af udåndingsluften for analyse i HeliFAN eller FANcit. Kittet indeholder C13 Urea og opsamlingsrør og grundig instruktion.

Helicobacter Test Infai fås til både børn og voksne, fås til Infrarød spektroskopi og Massespektroskopi ligesom C13 Urea fås også som enkeltdoser, pakker med 50 stk á 75 mg.

Læs mere på Infai’s hjememside…